De modernste technieken en bijzonder korte wachttijden

Cliënten kunnen rekenen op een kort traject, goede voorlichting en zorg van uitstekende kwaliteit. Een eerste consult kan doorgaans binnen enkele dagen plaatsvinden. Bij het eerste bezoek wordt een echo-onderzoek (Duplex) van de benen gedaan, zodat direct een behandelplan kan worden opgesteld. U krijgt alle benodigde uitleg en informatie mee naar huis.

De behandelmethoden die worden toegepast zijn een stuk minder ingrijpend en zeker zo effectief als de operaties die vroeger werden uitgevoerd. Zo kunnen grote aderen met ultrageluid van binnen uit worden verkleefd (de EVLT methode). De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving, er is geen of nauwelijks napijn en u kunt na de behandeling uw normale activiteiten weer direct hervatten. Kleinere spataderen kunnen op verschillende manieren worden verwijderd, ook hiervoor bestaan nieuwe methoden. De procedure van de behandelingen kunt u hieronder vinden. Belangrijker echter dan de techniek, is dat de dokters die ze uitvoeren veel ervaring hebben met deze nieuwe behandelmethoden.

Meld bij het maken van een afspraak aan de assistent(e) dat u een afspraak wilt maken bij het flebologisch team.

Wat zijn spataderen nou precies?

Spataderen zijn uitgezette blauwe of rode vaartjes op de benen. Er bestaan hele kleine spataderen, met een dikte van nog geen millimeter (deze spataderen worden ook wel Bezemreis/takkenbos adertjes genoemd), maar ook spataderen van meer dan een centimeter dik. De oorzaak is vooral erfelijk. Vrouwen hebben vaker spataderen dan mannen, en vooral de kleine spataderen komen veel vaker bij vrouwen voor. Behalve dat spataderen niet mooi zijn kunnen ze op den duur leiden tot medische klachten: pijn in de benen, krampen, dikke benen, huidproblemen of bloedingen bij het stoten van de spatader. Het gaat dus in veel gevallen wel degelijk om een medisch probleem. Ook de kleine spataderen kunnen last geven, bijvoorbeeld een pijnlijk of beurs gevoel. Bij het behandelen van spataderen is het belangrijk dat zowel aan het cosmetische als aan het medische aspect aandacht wordt besteed. Uiteindelijk wilt u mooie benen, maar vooral ook gezonde benen.

Meer over de oorzaak en gevolgen van spataderen
Bij de ontstaanswijzen van spataderen wordt onderscheid gemaakt in twee groepen: primaire en secundaire spataderen (varicosis). Bij de meeste mensen is sprake van primaire spataderen. Hiermee wordt bedoeld dat niet een heel duidelijk oorzaak kan worden aangetoond, het gaat meer om een aanleg voor spataderen, die dan ook vaak in de familie voorkomen. Waarschijnlijk is in de aanleg (genetisch bepaald) de ader wand wat slapper en zijn de klepjes in de ader, welke bedoeld zijn om het bloed omhoog te transporteren, wat minder sterk. Hierdoor wordt het bloed in de aderen van de benen minder makkelijk afgevoerd, waardoor uitzetten van de aderen kan ontstaan. Bepaalde factoren kunnen bijdragen aan de verergering van de spataderen, zoals zwangerschap of langdurig staand werk.
Met secundaire spataderen wordt bedoeld dat de spataderen zijn ontstaan na een aandoening zoals een trombosebeen. Dit is bij een kleine minderheid van de mensen het geval.
Spataderen bestaan in alle maten: van haarkleine vaatjes, tot vaten van enkele centimeters in doorsnede. Niet altijd zijn alle aderen zichtbaar; vaak is het zelfs zo dat kleine spataderen op de benen verbinding maken met grotere aderen onder de huid die niet voor het oog zichtbaar zijn. Deze aderen kunnen wel klachten geven. Het is daarom erg belangrijk dat bij het onderzoek van spataderen ook altijd een echo (Duplex) wordt gemaakt, om de inwendige aderen te beoordelen.

Behandelingen

Tarieven

Met verwijzing door de huisarts:

Flebologisch consult + Duplexonderzoek wordt vergoed*

Zonder verwijzing door de huisarts:

Flebologisch consult + Duplexonderzoek € 335,00
Sclerotherapie: eerste maal valt onder bovenstaande (maximaal 20 min.). Hierna € 185,00 per been (maximaal 20 min.).

Kosten elastische kousen: € 10,- per stuk.

* Houd u rekening met uw eigen risico.

Meer informatie?

Wij zijn telefonisch bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 en
van 13.30 tot 16.30 en op woensdagavond
van 18.00 tot 20.00 op 020 - 820 09 68

Openingstijden

maandag t/m vrijdag

08.30 - 12.30

13.30 - 16.30

woensdagavond

18.00 - 20.00